poniedziałek, 16 lipca 2012

Nadziewane papryki


żeby nie było że MychaPycha to tylko słodycze! :)

zielone papryki (4)
starty parmezan
posiekane czarne oliwki
bulion na włoszczyźnie 1 kostka
bułka tarta
oliwa z oliwek
natka pietruszki
ugotowany makaron cresto di gallo (kolanko)

Gotujemy wodę z kostką bulion na włoszczyźnie. Tartą bułkę zalewamy bulionem, dodajemy oliwki, parmezan, natkę i makaron.
Z papryk odcinamy końce z szypułkami, tak aby pozostały jako wieczka, ze środka usuwamy nasiona.
Papryki napełniamy nadzieniem i przykrywamy wieczkiem.
Układamy je w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, z wierzchu również skrapiamy oliwą. Wstawiamy naczynie do piekarnika nagrzanego do 180stopni i pieczemy przez 25 minut.
gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz