Co jest potrzebne:
arbuz, najlepiej z tych bardziej podłużnych niż okrągłych :)
500ml śmietany 36%
5 łyżek cukru
migdały
maliny, borówki, jeżyny, truskawki co kto ma ;)
muzyka :D
Przepis znalazłam na jakiejś zagranicznej stronie, jednak nie był on doskonały - polecano użyć bitej śmietany no i mój pierwszy tort arbuzowy w ogóle się nie udał :/ bita śmietana spływała z arbuza i całość wyglądała żałośnie :( byłam zawiedziona, ale się nie poddałam :D
Pierwszym zadaniem jest przygotować arbuza:
Następnie: śmietanę (która wcześniej była no najmniej 12h w lodówce) należy przelać do miski dosypać do niej 5 łyżek cukru i ubić :)
Szpachlujemy sobie arbuza przygotowaną masą. Zawczasu migdały rumienimy lekko na suchej patelni. Migdałami obsypujemy boki naszego torta. Ozdabiamy górę wg pomysłu :)
mega!!!
OdpowiedzUsuńna taką pogodę chyba w sam raz ;)
OdpowiedzUsuńhttp://gotujzrodzinka.pl/dla-dzieci/deser/arbuzowy-tort-nie-tort/ ja również robiłam - postawiłam jednak na wersję okrągłą bez dodatków - co by małym miłośnikom piłki się spodobało ;)
OdpowiedzUsuńpomysł przezajebiaszczy!!!
OdpowiedzUsuńNajpierw piszesz, że nie polecasz ubitej smietany bo spływała po arbuzie a zachwilę, że 36 % z dodatkiem cukru nalezy ubić i wtedy będzie ok. to w końcu ma być ta ubita czy nie???
OdpowiedzUsuńnie polecam bitej śmietany z saszetki czy też gotowej w sprayu - ta jest za lekka i spływa, trzeba użyć śmietany 36% takiej jak do tortów :)
Usuń