niedziela, 8 lipca 2012

Muffiny malinowo-migdałowe!


Bierzemy nasz przepis na muffiny które zawsze się udają :) czyli:

SUCHE:
2 szklanki mąki
6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/5 łyżeczki sody oczyszczonej
+ 3 duże łyżki migdałów

MOKRE:
200ml mleka
75ml oleju
1 jajko
+szklanka malin

+12 najpiękniejszych malin odłożone na talerzyk dla ozdoby :)

Dwie miski, do jednej wrzucamy wszystko co SUCHE i mieszamy. Do drugiej wszystko co MOKRE mieszamy, najlepiej trzepaczką, szkoda angażować mikser do takiej akcji :)
Wlewamy mokre do suchego i mieszamy łychą, składniki mają się tylko połączyć, grudki są nawet wskazane! Co więcej KLUCZOWE :D
Nakładamy ciasta do papilotek i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 225stopni, po 20 minutach wyjmujemy gotowe muffinki :)
Po ostudzeniu ozdabiamy polewą np. białą i malinkami :)
Muffiny owocowe trzymane w lodówce smakują świetnie w takie upalne dni :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz